lunes, 7 de abril de 2008

Les TIC a l'educació infantil (II)

Avui seguiré fent un breu resum amb opinió personal inculta dels capítols 4 i 5 del llibre les TIC a l’educació infantil del que ja hem parlat en altres ocasions.

Pel que fa al capítol 4 “organització i gestió dels recursos TIC”, pense que pel que fa al debat ordinadors a l’aula o aula d’ordinadors, esta ben clar que la manera mes efectiva o actual son els ordinadors a l’aula per a treballar-los com un recurs més de la vida diària. En educació infantil es treballa molt per racons, entre els quals trobem el racó dels ordinadors.

La gestió dels ordinadors es portada per l’equip directiu, un coordinador, la comissió d’informàtica i el claustre, que son ela que han de impulsar el projecte TIC. Per a portar a terme el projecte, cal que totes les classes tinguin connexió, ordinadors a l’aula, impressores i escàners en algun lloc del centre, un canó de projecció, cameres de fotos i vídeo y pantalles tàctils per als nens que tenen problemes amb l’ús del ratolí. L’ideal serien 4 ordinadors per aula, que al meu parèixer s’haurien d’utilitzar per grups on un membre del grup (cada setmana o cada activitat un) fera el que haguera de fer amb l’ordinador.

En el capítol 5 “Programari i recursos didàctics”, el autor ens proposa diferents programes i recursos informàtics que ens poden servir a l’aula d’infantil. Per exemple el Word, Paint y Power Point, a més de, si be el cas, de el programari lliure que també conte aquestos recursos, s’anomena Open Office. A més de un enregistrador de so (Audacity) y un programa de tractament d’imatges (Saint Shop Pro).

A més d’aquestos trobem diferents recursos dels quals vaig a citar les 2 que m’han paregut més interessants:
- en primer lloc el JClic, que és un programa d’activitats on podem trobar activitats ja fetes, o ser el mateix docent el que realitza les activitats adequades al que en aquell moment esta ensenyant a l’aula. La web es www.jclic.xtec/

- en segon lloc l’entorn educatiu edu365 (http://www.edu365.cat/), que és una pagina web del departament d’educació de la generalitat de Catalunya, on es poden trobar diferents aplicacions per a totes les etapes i cicles educatius. Serveix tant per a mestres, alumnes o pares, ja que trobem a més d’activitats, accés a enciclopèdies i diccionaris.

Per a finalitzar, proposaré altres pagines que en ofereixen diferents recursos: www.educalia.org , www.callusdigital.org/lacenet/guiaeducativa/index.php , www.lestresbessones.com

No hay comentarios: